14 DAGES FULD RETURRET PÅ ALLE KØB

5 TIPS TIL AT VÆLGE FORMATET DER PASSER BEDST TIL DIN VÆG

Er du i tvivl om hvilket maleri du skal vælge? - Så læs med på dette blogindlæg og få hjælp til at finde det helt rigtige format med disse 5 enkle tips.

1. FIND VÆRKET TIL DET LILLE RUM

Når du indretter med kunst i et lille rum eller i en gang, egner det sig rigtig godt med to eller flere små malerier evt. 30X30 - 60X60 cm. Malerierne kan hænge ved siden af hinanden eller over hinanden, alt efter om væggen er høj eller bred.

2. DEN STORE VÆG

Hvis du har en stor bar væg i køkkenet, stuen eller måske din hall, er det oplagt at udsmykke rummet med et stort kunstværk. Et kunstværk kæmpe maleri i mål fra 120X120-150X200 cm som behøver luft og plads.

Hvis der er plads foran væggen vil det se fantastisk ud med et kæmpe værk.
Har du derimod et spisebord foran væggen vil det give det flotteste look hvis hele kunstværket er synligt og derfor ikke hænger for langt nede på væggen hvor det vil blive skjult af bordet.
Derfor kan det være en mulighed at vælge et mindre og evt. kvadratisk maleri eller et stort aflangt maleri.

3. PLADSEN OVER SOFAEN

Over sofaen er det velegnet med et rektangulært format i 100x120 eller et mere aflangt og smalt maleri på 100X160 cm hvis der er alm lofthøjde på ca. 230 cm.
Hvis der er højt til loftet og du har en stor bred sofa kan du sagtens gå efter et større værk på 120x150 cm eller 120x170 cm.
Det skaber den bedste balance hvis maleriet er aflangt, når det skal hænge over sofaen - eller to værker ved siden af hinanden.

Kan du bedre lide værker i højformat anbefales det at hænge maleriet ved siden af sofaen eller over den del hvor du evt. har en chaiselong og derfor ikke behøver tage hensyn til et højt ryglæn.

4. DEN HØJE SMALLE VÆG

I en trappeopgang med højt til loftet er et aflangt maleri i højformat meget velegnet, eller to mellemstore malerier over hinanden. Her vil det også være flot at dekorere med flere malerier i glasrammer.

5. ENDEVÆGGEN ELLER OVER REOLEN

I et værelse eller ved en endevæg er det meget velegnet med et større kvadratisk maleri 80x80 - 100x100 cm. - Eller et maleri i højformat på 120x80 cm.

Forrige blogindlæg Næste blogindlæg

Blog

Must-See Art Exhibitions in Stockholm

5.-8. OKTOBER 2023 Nacka Strandsmässan, Augustendalstorget 6, Nacka Strand, 131 52 Stockholm, Sverige.GENERAL OPENING TIMESThursday 5 October11.00-...

Blog

UDSTILLINGER AF CHRISTINA JULSGAARD

AKTUEL UDSTILLING BREDGADE 22 KØBENHAVN 27. AUG - 7. SEP 2021 Åbningstider: man-tir 15-18 ons-fre 11-18 lør 11-16 søndag efter aftale Adresse: Bred...

Blog

KUNSTFORENINGER

SPÆNDENDE KUNST TIL KUNSTFORENINGEN Søger I spændende moderne kunst til kunstforeningen, som skiller sig ud fra mængden og møder den yngre målgrupp...

Blog

KUNSTUDSMYKNINGER I FIRMAET

EN SKRÆDDERSYET UDSMYKNING MED MODERNE KUNST AF CHRISTINA JULSGAARD Vil I have en skræddersyet, moderne kunstudsmykning af Christina Julsgaard, i J...

POPULÆRE VÆRKER

VIND ET GAVEKORT PÅ 2.000 KR.
Tilmeld dig Christina Julsgaards nyhedsbrev, og deltag samtidig i lodtrækningen om et gavekort til en værdi på 2.000 kr. til køb af kunst i shoppen.
TAK FOR TILMELDINGEN

Tilgænglighed